fbpx

Gazon laten aanleggen? Dit is wat je moet weten

Een gazon laten aanleggen is de uitkomst voor een groen, strak gazon. Het juiste graszaad zaaien zorgt voor een goed resultaat, maar wij werken volgens meerdere stappen. Deze stappen zorger ervoor dat de grasmat gezond, sterk en groen is. Denk hierbij aan verticuteren, beluchten of andere soorten grondbewerking. Een gazon dat groener is dan die van de buren. Grastotaal bereikt dit resultaat graag en veelal. Gras zaaien kan zowel met de hand als machinaal. Bij Grastotaal zaaien wij machinaal in. Wij werken met echt graszaad in plaats van graszoden. Hierdoor zaaien wij het juiste graszaad in uw gazon. Er zijn namelijk veel soorten. Denk aan een gazon waar dagelijks op gevoetbald wordt, of een gazon dat minder vaak gemaaid moet worden. Grastotaal denkt mee met het totaalplaatje.

 

Met dit stappenplan krijg jij een strak gazon:

Stap 1: Het voor- of najaar is de beste tijd om een nieuw gazon aan te leggen. Qua temperatuur en vochtigheid groeit het graszaad het snelst. Zie onze gazonkalender voor meer informatie.

Stap 2: Wanneer er nog een oude grasmat aanwezig is, dan kan deze nu verwijderd worden. Om een goede basis te creëren voor een gezonde grasmat, is het noodzakelijk de oude grasmat te verwijderen. We kijken hierbij ook naar het type grond. Dit kan zowel klei- als zandgrond zijn.

Stap 3: Dit is het moment om de bodem te verbeteren of de ondergrond te verfijnen. Breng een bodemverbeteraar aan en maak de grond zaai klaar. De verschillende manieren om de grond zaai klaar te maken zijn: Frezen, spitten, over-top frezen en rotorkop-eggen.

Stap 4: Het aanleggen van een nieuw gazon is een mooie gelegenheid om beregening in te graven. Bij een bestaand gazon is beregening ook mogelijk, maar houdt er dan rekening mee dat de grasmat beschadigt en deze hersteld moet worden.

Stap 5: Egaliseren is de volgende stap, wanneer de grond niet gelijk is. Bij egaliseren wordt de grond zo vlak mogelijk gemaakt. Dit is belangrijk, voordat het gras wordt in gezaaid. Lopen op een ongelijk gazon is erg vervelend en lastig tijdens het maaien van het gras.

Stap 6: Daarna kan er bemest worden. Bemesting van de bodem is belangrijk voor een snelle opkomst en een mooie dichte grasmat. Bemesten kan zowel voor, als na het inzaaien. Ook een bestaand gazon heeft meststoffen nodig, daarom is het belangrijk het gazon minimaal 2 keer per jaar te bemesten.

Stap 7: Als laatste stap wordt het gazon machinaal ingezaaid. Dit zorgt voor een juiste verdeling van het zaad. Grastotaal werkt met verschillende soorten graszaad en zoekt het soort dat het beste bij jouw tuin past.

Wanneer gras zaaien?

Een nieuw gazon laten aanleggen, of het doorzaaien van een bestaand gazon, doet Grastotaal van maart tot november, mits de weersomstandigheden goed zijn. Bekijk onze gazonkalender om te zien wat je jaarlijks aan het gazon kunt laten doen. Wij doen dit voor tuinen, campings, parken en recreatieparken.

 

De beste periode om een gazon te laten aanleggen is in het voorjaar en najaar. Dan is de bodem vaak vochtig en heeft deze de juiste temperatuur, zodat het graszaad het snelst ontkiemt. Graszaad ontkiemt bij een temperatuur vanaf tien graden Celsius.

 

Wij werken met verschillende soorten graszaad. Wij voorzien je van advies voor de juiste grassoort, of het nu gaat om de aanleg van een speel-, sport- of sier gazon of een weide.

 

Wil je meer informatie of een offerte, klik dan op de button.

Neem contact op
Vraag een offerte aan

De juiste werkwijze zorgt voor het beste resultaat

Op de foto’s hieronder zie je de werkwijze van een gazon aanleggen door Grastotaal.

Gras laten zaaien-Lienden_Grastotaal
Gras laten zaaien-Lienden_Grastotaal
Grastotaal gras zaaien Wageningen

Gazon laten aanleggen en onderhouden

In het kort; voor het aanleggen van een gazon of grasonderhoud ben je bij Grastotaal aan het juiste adres.

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze van gras zaaien en projecten te bekijken, klik je op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook