fbpx

Gazon bemesten

Het gazon bemesten is erg belangrijk. Elke grasmat heeft goede voeding en onderhoud nodig. Zonder voedingsstoffen verslechtert de bodem en dit belemmert de groei van het gras. De voeding van een grasmat is te vergelijken met de voeding van een plant omdat de grasmat zonder de juiste voedingsstoffen niet optimaal en gezond kan groeien. Je kunt het gazon bemesten om zowel schimmels als grasziekten te voorkomen.
Daarom is ons advies om minimaal 2 keer per jaar te bemesten, bijvoorbeeld in het voorjaar en najaar. Als resultaat daarvan hou je een mooi en gezond gazon.

Er zitten veel voordelen aan mest strooien. Enkele voordelen zijn bijvoorbeeld;
  • Het gras wordt dikker, het bevordert onder andere de groei van het gras
  • De grasmat wordt voller, het bevordert de groei van wortelvorming
  • De voedingsstoffen zorgen bijvoorbeeld voor minder onkruid en ziekten

Grastotaal heeft een speciaal machinepark om verschillende onderhoudswerkzaamheden voor gazons uit te voeren. Wij werken op verschillende plekken door heel Nederland, bijvoorbeeld in Noord-Brabant en Gelderland, in oppervlaktes vanaf 500 m2.

Neem contact op!

Gazon bemesten - In welke periode?

De volgende periodes, en de daarbij behorende handelingen, zijn van belang bij het bemesten van jouw gazon.

 

Voorjaar

Je gazon voor de eerste keer bemesten kan het beste in het voorjaar. Op het moment dat het gras weer begint te groeien kan de eerste keer mest gestrooid worden. Meestal is dit in de maanden maart en april.

Zomer

In de zomer kun je voor de tweede keer mest strooien. Dit kan bijvoorbeeld in de maanden juni en juli. Door regelmatig te maaien wordt het gras gestimuleerd om te groeien en hierdoor kun je in de zomer genieten van een prachtig groen gazon.

Najaar

Nadat de zomer ten einde komt kun je voor de laatste keer van het jaar het gazon bemesten. De mest stimuleert het gras voor de laatste keer en daarom blijft het gazon mooier.

 

Bekijk onze gazonkalender zodat je kunt zien wat het gazon in welke periode nodig heeft.

Door goed onderhoud weer een mooi gazon!

Kijk voor meer informatie over gazon onderhoud op de gazonkalender of verschillende pagina’s op onze website! Of neem direct contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Gazon bemesten en onderhouden

-

Gazon bemesten

Gazon bemesten

Gazon bemesten

-