fbpx

GOEDE ONDERGROND

Om een sterke grasmat te krijgen, is een goede ondergrond van belang. Grastotaal zorgt ervoor dat de toplaag van jouw gazon in topconditie komt. Dit doen wij door middel van de juiste grondbewerking. In overleg bepalen wij welke aanpak jouw gazon nodig heeft.

 

Het verfijnen van de grond kan, door middel van frezen, spitten, over-top frezen of rotorkop-eggen. Hierover volgt de uitleg van de soorten grondbewerking

 

Frezen; bij frezen wordt de grond verfijnt/verpulverd
Spitten; dit is een diepe grondbewerking, waardoor verschillende grondlagen worden vermengt
Over-top frezen; hierbij wordt de grove grondlaag (zoals planten resten) begraven en komt de fijne grondlaag boven te liggen.
Rotorkop-eggen; deze vorm van grondbewerking, verfijnt en egaliseert de grond

 

STAPPENPLAN

  1. Het verwijderen van een eventueel oude grasmat, struiken en/of kleine bomen.
  2. Het verfijnen van de ondergrond dit door middel van: frezen, spitten, over-top frezen en rotorkopeggen met deze machines maken we de grond los om deze bewerkelijker te maken, ook kunnen we met deze handelingen de grond verfijnen en lucht toevoegen in de ondergrond.
  3. Het egaliseren van de grond gebeurt met een kilver-bord of met een schuifraam afhankelijk van de situatie. Dit is noodzakelijk om een vlakke ondergrond te krijgen voor jouw gazon.
  4. Het bemesten van de bodem is van belang om voeding in de grond  te brengen. Dit stimuleert de opkomst van het graszaad en een sterke grasmat.
  5. Het inzaaien gebeurt machinaal, dit zorgt voor een juiste verdeling van het graszaad.  Doordat wij met lichte compacte machines werken belasten we de bodem minimaal. Wat de ondergrond ten goede komt.    

Grondbewerking door Grastotaal

Voor de juiste grondbewerking ben je bij Grastotaal aan het juiste adres. Wij zaaien tuinen in vanaf 500 m2. Neem contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze en projecten te bekijken, klik hier.

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook