fbpx

GRASAANLEG

De meeste mensen kiezen ervoor om een nieuwe gazon aan te leggen in het voorjaar omdat op dat moment de groei van gras in volle vaart loopt.

Op die manier zal de zode snel dichtgroeien en ontstaat een sterk gazon. In de zomerperiode moet het gazon voldoende sterk zijn om volop te kunnen worden gebruikt. Grastotaal biedt daarom de gebruiker alle mogelijkheden aan om snel, degelijk en gemakkelijk uw gazon opnieuw aan te leggen.

STAP 1

Om een mooi gazon aan te leggen is het belangrijk om de juiste ondergrond te hebben. Als eerste verwijderen we eventueel de oude grasmat. Dan beginnen we met het verfijnen van de grond, hiermee krijg je meer lucht in de grond en is de grond beter te bewerken.
Meer informatie over welke grondbewerkingen we uitvoeren kunt u vinden bij Grondbewerking. 

Gras zaaien Kesteren

STAP 2

Hierna gaan we de grond egaliseren om een strak en vlak gazon te maken. De volgende stap is het bemesten van het gazon dit bevorderd snelle opkomst van het graszaad. Vervolgens gaan we het gazon machinaal inzaaien.

Boven 5 graden Celsius ontkiemt het zaad tussen de 5 en 10 dagen, dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en van het soort graszaad.

STAP 3

Bij de eerste keer maaien is het aan te raden om het gras niet op te vangen maar te laten liggen. Dit stimuleert het gras om te groeien. Tevens wordt de grasmat dichter.