fbpx

Engerlingen in het gazon

Engerlingen bestrijden wij met de Vredo Fluid Feeder, deze machine gaat op een succesvolle en biologische manier te werk.

Engerlingen zijn kleine larven die de wortels van het gras vreten. Waardoor het gras geen of weinig voedingsstoffen op kan nemen. Daardoor komen er kale plekken in het gazon.

Engerlingen is een verzamelnaam voor larven van verschillende keversoorten. Kevers leggen de eitjes in het gazon. De eitjes komen na enkele weken al uit, en de schade word dan vaak duidelijk in de zomer als de engerlingen in de toplaag de wortels van het gras opeten.

Succesvol en biologisch bestrijden

Wij bestrijden de engerlingen met de Vredo fluid feeder. De machine bestrijd de engerlingen met biologische stimulanten (aaltjes).

Hieronder een stappenplan:

  1. De machine snijd de grond licht open.
  2. vervolgens gaan de nematoden (aaltjes) en vloeibare stimulanten de wortelzone injecteren.
  3. De aaltjes mogen niet in aanraking komen met UV-licht, onze machine zorgt hiervoor doordat de grond weer mooi dichtvalt door de druk van de grond en de machine.
  4. Vervolgens blijft er nog +/- een halve centimeter open die dichtgerold word door de roller die achter deze machine zit.

 

Het is belangrijk voordat wij met deze machine aan de gang gaan dat de grond niet te droog is. Het best is dat de grond vochtig is. En nadat we de engerlingen bestreden hebben is het goed om nog even te beregenen zodat de aaltjes makkelijk door de grond kunnen.

 

Nadat wij met deze machine geweest zijn is dat bijna niet te zien. Zeker als u een mooie volle grasmat heeft, heeft u niet eens door dat wij geweest zijn.

 

De Vredo Fluid Feeder bestrijd de engerlingen met biologische vloeibare stimulanten. Op deze manier worden de engerlingen succesvol en biologisch bestreden. En ziet het gazon er weer strak uit.

Vredo Fluid Feeder

Grastotaal_ Gras zaaien weiland
Grastotaal_Gazon
Grastotaal_Gras-zaaien-boomkwerkerij

Meer weten over onderhoud door grastotaal?

Gras doorzaaien doen wij in Gelderland, Utrecht, Noord Brabant, Noord-Holland, Flevoland, daarnaast onderhouden wij ook in de andere provincies gras. Kijk voor meer informatie op onze website. Of neem direct contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Kijk voor meer informatie over gazon onderhoud op de gazonkalender of verschillende pagina’s op onze website.

Neem contact op