fbpx

Waarom is het belangrijk om gras te maaien?

Wanneer het lente begint te worden en het gras weer begint te groeien, is het tijd voor de eerste maaibeurt. Doordat de zon vaker begint te schijnen groeit het gras snel. Om het gras gezond en mooi te houden, is het belangrijk om het regelmatig te maaien.

 

Het maaien van gras heeft meerdere voordelen. Ten eerste ziet een strak, groen gazon er natuurlijk mooi uit. Daarnaast wordt er door het maaien meer licht toegelaten aan het graszaad. Hierdoor groeit het sneller. Ook wordt gras dikker en steviger wanneer het regelmatig gemaaid wordt. Zo krijg je een hogere dichtheid van je grasmat. Het voordeel hiervan is dat onkruid minder kans krijgt om te groeien.

 

Ondanks dat maaien zo belangrijk is, moet het gras niet te kort gemaaid worden. Wanneer het te kort gemaaid wordt is de kans op uitdroging van het graszaad namelijker groter. Na het opnieuw zaaien van gras, kan er na 2/3 weken voor de eerste keer gemaaid worden. Dit is wel afhankelijk van het jaargetijde en de weersomstandigheden. Siergras mag gemaaid worden op 3 cm. Gras waarop wel gelopen wordt, of dat intensiever gebruikt wordt, kan op 4.5 cm gemaaid worden. Lees onze gazonkalender voor meer informatie over gazononderhoud en lees hier meer over de soorten graszaad.

Verschillende manieren van gras maaien

Er zijn veel verschillende manieren om gras te maaien

  • Maaien met opvangbak
  • Mulchmaaien
  • Zitmaaier
  • Klepel opvang
  • Klepelen
  • Bosmaaier

In kleine en grote tuinen word het gras vaak gemaaid met of zonder opvangbak. Bij mulchmaaien word het gras niet opgevangen, maar extra fijn versnipperd. Doordat het tussen het gras terecht komt, dient het als meststof voor je grasmat. Tevens is het goed voor het organisch stofgehalte van de bodem.

 

Grastotaal beschikt over verschillende machines, waarmee je een strak gazon krijgt en behoudt. Meer weten? Neem contact op.

Neem contact op
Grastotaal - Gras zaaien - Opheusden
Grastotaal - Gras zaaien - Lienden
Grastotaal - Gras zaaien - Lienden

Gras onderhouden

In het kort; voor het maaien van gras of voor gazononderhoud ben je bij Grastotaal aan het juiste adres.

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Ga voor meer informatie naar
www.grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze en projecten te bekijken, klik op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook