fbpx

Zo kun je het gazon verticuteren

In een gazon groeien onder andere mossen en onkruiden. Deze verzamelen zich, samen met dood gras, in het gazon. Na een tijd vormen deze een viltlaag. Als je het gazon gaat verticuteren, wordt de viltlaag verwijderd. Het is van belang dat deze viltlaag verwijderd wordt omdat er anders bijvoorbeeld oneffenheden ontstaan of dat het gras afsterft. Om goed te kunnen groeien, heeft gras namelijk zuurstof, voedingsstoffen en water nodig. Tijdens het verticuteren wordt de viltlaag afgesneden en kunnen licht en lucht de grond weer goed bereiken. Mossen en onkruiden houden niet van zonlicht, waardoor ze verdwijnen.

 

De voordelen op een rijtje;

  • Allereerst laat het meer lucht en licht door.
  • Daarnaast kan water kan weer de grond in.
  • Dit alles stimuleert de wortelgroei van het gras.

 

Na het verwijderen van de viltlaag is het van belang om gras door te zaaien. Wil jij je gazon laten verticuteren? Neem contact op voor een passend advies.

Neem contact op

Wanneer verticuteren?

Ons advies is om minimaal 1 keer per jaar te verticuteren. Een enkele keer is het nodig om het gazon, in het najaar, voor de tweede keer te verticuteren. Dit hoeft alleen wanneer je erg veel last hebt van mossen en andere onkruiden. Verticuteren gebeurt meestal in het voorjaar, rond april en mei.

 

Er zijn verschillende soorten grond. Op klei of veengrond groeien mossen sneller dan op zandgrond. Dit komt omdat de bodem een hogere zuurgraad heeft. De pH waarde moet tussen de 5,0 en 6,0 liggen. Hier wordt meer uitleg gegeven over de zuurgraad van uw gazon en wat je hiertegen kunt doen.

Door verticuteren weer een mooi gazon

Kijk hier voor meer informatie over gazon onderhoud op deze pagina, of neem direct contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Gazon verticuteren door Grastotaal

-

Grastotaal.nl Gras laten zaaien

Gazon verticuteren

-

Grastotaal_Gazon

Gazon onderhoud

In het kort; voor verticuteren of ander gazon onderhoud ben je bij Grastotaal aan het juiste adres.

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze van gras zaaien en projecten te bekijken, klik je op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook