fbpx

Gazon aanleggen

Bij het gazon aanleggen is het van belang om de grond op de juiste manier te bewerken. Grastotaal voert daarbij een aantal grondbewerkingen uit zoals;

Met dit stappenplan krijg jij een strak gazon:

Stap 1: Het voor- of najaar is de beste tijd om een nieuw gazon aan te leggen. Qua temperatuur en vochtigheid groeit het graszaad het snelst. Zie onze gazonkalender voor meer informatie.

Stap 2: Wanneer er nog een oude grasmat aanwezig is, dan kan deze nu verwijderd worden. Om een goede basis te creëren voor een gezonde grasmat, is het noodzakelijk de oude grasmat te verwijderen. We kijken hierbij ook naar het type grond. Dit kan zowel klei- als zandgrond zijn.

Stap 3: Dit is het moment om de bodem te verbeteren of de ondergrond te verfijnen. Breng een bodemverbeteraar aan en maak de grond zaai klaar. De verschillende manieren om de grond zaai klaar te maken zijn: Frezen, spitten, over-top frezen en rotorkop-eggen.

Stap 4: Het aanleggen van een nieuw gazon is een mooie gelegenheid om beregening in te graven. Bij een bestaand gazon is beregening ook mogelijk, maar houdt er dan rekening mee dat de grasmat beschadigt en deze hersteld moet worden.

Stap 5: Egaliseren is de volgende stap, wanneer de grond niet gelijk is. Bij egaliseren wordt de grond zo vlak mogelijk gemaakt. Dit is belangrijk, voordat het gras wordt in gezaaid. Lopen op een ongelijk gazon is erg vervelend en lastig tijdens het maaien van het gras.

Stap 6: Daarna kan er bemest worden. Bemesting van de bodem is belangrijk voor een snelle opkomst en een mooie dichte grasmat. Bemesten kan zowel voor, als na het inzaaien. Ook een bestaand gazon heeft meststoffen nodig, daarom is het belangrijk het gazon minimaal 2 keer per jaar te bemesten.

Stap 7: Als laatste stap wordt het gazon machinaal ingezaaid. Dit zorgt voor een juiste verdeling van het zaad. Grastotaal werkt met verschillende soorten graszaad en zoekt het soort dat het beste bij jouw tuin past.

 

Wij onderhouden gazons door heel Nederland. Wil je meer weten over onze diensten, neem dan contact op.

Neem contact op

Gazon aanleggen door Grastotaal

Offerte aanvragen
Grastotaal gras zaaien Randwijk
Grastotaal - gras zaaien - Weide Lienden
Grastotaal - Gazonkalender Gras zaaien - Lienden

Meer weten over gras zaaien?

Wij leggen gazons aan in Gelderland, Utrecht, Noord Brabant, Noord-Holland, Flevoland, daarnaast zaaien wij ook in de andere provincies gras. Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.