fbpx

Gazon aanleg voor hoveniers

Een strak, groen gazon is de blikvanger van de tuin. Om dit te bereiken is het daarom heel belangrijk om gras te zaaien. Grastotaal kan hoveniers aanvullen op hun projecten, zoals bijvoorbeeld door gazon aanleg en gras onderhoud. Ook kun je bij ons terecht voor diversen vormen van grondbewerking. Vooral bij de aanleg van de grotere gazons, is het praktisch om het gras machinaal in te zaaien, omdat het gazon zo in korte tijd ingezaaid kan worden. Wij beschikken over een kleine landbouw trekker van 1,50 breed en 2,30 hoog met diversen machines. Zoals een rotorkop-eg, frees, spitmachine, zaai-combinatie, schuifraam en een rol voor het aanrollen van het graszaad.

 

Bij Grastotaal zaaien wij machinaal in. Wij werken met echt graszaad in plaats van graszoden. Hierdoor zaaien wij het juiste graszaad in het gazon. Er zijn namelijk veel soorten. Denk bijvoorbeeld aan een gazon waar dagelijks op gevoetbald wordt, of een gazon dat minder vaak gemaaid moet worden.

 

Is de tuin van jouw klant toe aan een nieuwe grasmat of heeft het gazon onderhoud nodig? Neem contact op met Grastotaal. Wij kunnen hoveniers van dienst zijn met het aanleggen en onderhouden van gazons vanaf 500 m2.

Gras laten zaaien? Dit is het stappenplan

Grastotaal heeft een stappenplan opgesteld, waarin duidelijk wordt hoe wij gazons aanleggen voor hoveniers. Er zijn verschillende stappen om een mooi, groen gazon te creëren.

 

Met dit stappenplan krijgt jouw klant een strak gazon:

Stap 1: Het voor- of najaar is de beste tijd om een nieuw gazon aan te leggen. Qua temperatuur en vochtigheid groeit het graszaad het snelst. Zie onze gazonkalender voor meer informatie.

Stap 2: Wanneer er nog een oude grasmat aanwezig is, dan kan deze nu verwijderd worden. Om een goede basis te creëren voor een gezonde grasmat, is het noodzakelijk de oude grasmat te verwijderen. We kijken hierbij ook naar het type grond. Dit kan zowel klei- als zandgrond zijn.

Stap 3: Dit is het moment om de bodem te verbeteren of de ondergrond te verfijnen. Breng een bodemverbeteraar aan en maak de grond zaai klaar. De verschillende manieren om de grond zaai klaar te maken zijn: Frezen, spitten, over-top frezen en rotorkop-eggen.

Stap 4: Het aanleggen van een nieuw gazon is een mooie gelegenheid om beregening in te graven. Bij een bestaand gazon is beregening ook mogelijk, maar houdt er dan rekening mee dat de grasmat beschadigt en deze hersteld moet worden.

Stap 5: Egaliseren is de volgende stap, wanneer de grond niet gelijk is. Bij egaliseren wordt de grond zo vlak mogelijk gemaakt. Dit is belangrijk, voordat het gras wordt in gezaaid. Lopen op een ongelijk gazon is erg vervelend en lastig tijdens het maaien van het gras.

Stap 6: Daarna kan er bemest worden. Bemesting van de bodem is belangrijk voor een snelle opkomst en een mooie dichte grasmat. Bemesten kan zowel voor, als na het inzaaien. Ook een bestaand gazon heeft meststoffen nodig, daarom is het belangrijk het gazon minimaal 2 keer per jaar te bemesten.

Stap 7: Als laatste stap wordt het gazon machinaal ingezaaid. Dit zorgt voor een juiste verdeling van het zaad. Grastotaal werkt met verschillende soorten graszaad en zoekt het soort dat het beste bij jouw tuin past.

Gazon onderhoud voor hoveniers

Om een mooie, groene grasmat te behouden of te krijgen is het juiste onderhoud noodzakelijk. Dit gazon onderhoud gebeurd vooral van voorjaar tot najaar. Grastotaal is gespecialiseerd in het onderhouden van gazons. Voor de volgende diensten staan wij voor je klaar; ; Bemesten, verticuteren, beluchten, onkruidbestrijding, doorzaaien, egaliseren en maaien.

 

Wij geven een passend advies voor de gazons van de klant. En zo nodig laten we bodemonderzoek uitvoeren. Kijk ook eens op de gazonkalender waarin per maand staat aangegeven, welke onderhoud het gazon nodig heeft.

Vraag offerte aan
Vraag een offerte aan

GAZON BEMESTEN

Waarom moet een gazon bemest worden?
Elk gazon heeft onderhoud en goede voedingstoffen nodig. Zonder voeding verslechterd de bodem en daarmee de groei van het gras.
De voordelen van bemesten
De meststoffen zorgen ervoor dat het gras dikker wordt en de groei wordt bevordert. Hierdoor wordt de grasmat voller en daardoor de groei van wortelvorming gestimuleerd. Ook zorgen de meststoffen ervoor dat onkruid en ziekten in het gazon minder kans krijgen. Wij adviseren een gazon minimaal 2 keer per jaar te bemesten.
Gazon bemesten
Gazon beluchten Kootwijkerbroek

GAZON VERTICUTEREN

Wat is verticuteren?
Verticuteren is het weghalen van een viltlaag die in het gazon groeit. Een viltlaag bestaat uit mossen en dode grassen. Deze vormen een laag in het gazon, waardoor het gras langzaamaan verstikt. Hierdoor kan het gras geen water meer opnemen, komt er geen licht en lucht meer bij en sterft het gras. Daarom is verticuteren van groot belang om een gazon mooi en gezond te houden. Ons advies is om het gazon minimaal 1 keer per jaar te verticuteren.

GAZON BELUCHTEN

Wat is beluchten?
Bij het beluchten van een gazon worden er kleine gaatjes in de bodem geprikt, waardoor er meer lucht en water in de grond word binnen gelaten. Hierdoor kunnen de wortels het water en de voedingsstoffen beter op nemen.
Waarom is beluchten nodig?
Door een gazon te beluchten komt er lucht bij de wortels, waardoor het gazon aansterkt. Ook zorgt dit voor een juiste afwatering. Het overtollige water kan beter weg zakken en er blijven geen plassen op het gazon staan. Wij adviseren het gazon minimaal 1 keer per jaar te beluchten.
gazon beluchten Opheusden

ONKRUIDBESTRIJDING

In ieder grasmat groeit mos en verschillende soorten onkruiden. Door het gazon regelmatig te maaien, krijgen de mossen en onkruiden minder kans. Ook bemestingverticuteren en beluchten helpen de groei van het onkruid tegen te gaan. Helaas kan het niet voorkomen worden, dat er onkruiden in het gazon groeien. Grastotaal kan deze voor je klant bestrijden. Vaak is 2x per jaar voldoende om een gezond gazon te behouden.

DOORZAAIEN

Doorzaaien is het zaaien van graszaad in een bestaand gazon. Vaak ontstaan er na een periode, kale plekken in het gras, deze komen meestal door ziekte, droogte, vorst, voedingstekort en na het verticuteren. Door middel van doorzaaien kunnen we deze kale plekken weer herstellen. En er weer een sterke grasmat van maken. Doorzaaien is een vorm van onderhoud die veelal plaats vindt van voorjaar tot najaar. Kijk voor meer informatie over alle onderhoudswerkzaamheden op de gazonkalender.

Doorzaaien Ochten Grastotaal

De juiste werkwijze zorgt voor het beste resultaat

Op de foto’s hieronder zie je de werkwijze van gras zaaien door Grastotaal.

Gras laten zaaien-Lienden_Grastotaal
Gras laten zaaien-Lienden_Grastotaal
Grastotaal gras zaaien Wageningen
Neem contact op

Gras zaaien en gras onderhouden

In het kort; voor gazon aanleg voor hoveniers ben je bij Grastotaal aan het juiste adres.

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze van gras zaaien en projecten te bekijken, klik op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook