fbpx

Waarom duurzame grasvelden?

Duurzame grasvelden zijn goed voor stikstof reductie. Een grasplant haalt CO2 uit de lucht en geeft hiervoor in de plaats weer zuurstof terug. Gras vult, samen met bos en algen de top 3 van beste CO2-binders op aarde. Nu denk je: ik heb een gazon, dus voldoe ik aan een duurzaam grasveld. Echter, graszaad is zelf al erg duurzaam, maar dit is niet voldoende voor een duurzaam grasveld. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk aan een grasveld duurzaam aanleggen, duurzaam laten groeien en worden onderhouden.

De voordelen

Grastotaal kan bijdragen aan duurzaam grasvelden door hoge kwaliteit graszaad voor onder andere sport- en recreatievelden in te zaaien. Dit is graszaad met een hoog kiemenergie. Een hoog kiemenergie draagt bij aan een snelle ontwikkeling. Hierdoor sluit de graszode sneller zonder onkruid en is er geen gewasbescherming nodig. Daarnaast is dit graszaad bestendig tegen extremere weersomstandigheden dan ander graszaad. Het grasveld blijft dus langer gezond bij extreme hitte in de zomer, wat we afgelopen jaren steeds vaker zien. Daarnaast heeft het grasveld minder water nodig. Nog een voordeel, het graszaad heeft minder voeding nodig. Er hoeven minder meststoffen gebruikt te worden om goede kwaliteit te behouden.

Vraag een offerte aan

Het juiste graszaad

Het graszaad dat Grastotaal gebruikt voor het aanleggen van duurzame grasvelden is afkomstig van het merk Barenbrug. Barenbrug heeft diverse soorten graszaad mengsels die zorgen voor een snelle kieming.

 

Voor meer informatie over de soorten graszaad die Grastotaal inzaait, klik hier. Wil je liever direct contact opnemen over het aanleggen van een grasveld? Klik dan hier om een offerte aan te vragen.

 

Bekijk hieronder onze werkwijze voor het aanleggen van grasvelden.

-

Gras inzaaien Berlicum Grastotaal

Grasveld inzaaien

beluchten Wageningen

-

Gras zaaien Ede Lunteren Grastotaal

Gras zaaien en gras onderhouden

In het kort; voor het inzaaien van een duurzaam grasveld of grasonderhoud ben je bij Grastotaal aan het juiste adres!

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze van gras zaaien en projecten te bekijken, klik je op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook