fbpx

Het belang van biodiversiteit

Een strak, diepgroen gazon. Willen we dat niet allemaal? Zeker bij Grastotaal is dit ons doel. Toch is het belangrijk om eens verder te kijken dan dat. Wis je namelijk dat biodiversiteit ontzettend goed is voor het milieu?

 

Biodiversiteit betekent kortweg verschillende soorten aan leven in een bepaald gebied. Biodiversiteit is een groot begrip. Het omvat zowel alle soorten planten, dieren als plekken zoals moerassen. Het omvat alle levende organismen en systemen.

 

Een keurig onderhouden grasmat is erg mooi, maar soms kan het ook goed zijn om het wat meer te laten verwilderen. Grastotaal kan je hierbij helpen door verschillende bloemenmengsels te planten in- of aan de zijkant van het gazon. Hierdoor blijft de grasmat strak, maar is er toch biodiversiteit aanwezig.

 

Daarnaast zaait Grastotaal (veld)bloemen- en bijenmengels in bijvoorbeeld bermen langs de weg. Door bijvoorbeeld een bijenlint in te zaaien zorgt Grastotaal ervoor dat er meer overlevingskans voor de bij is. Het is bijna een biologisch bestrijdingsmiddel. Bij een oppervlakte vol biodiversiteit komen allerlei biologische vijanden van plaaginsecten, en prachtige insecten zoals vlinders en allerlei niet-schadelijke kevers voor.

 

Wil je meer weten over onze diensten, neem dan contact op.

Neem contact op

De voordelen van biodiversiteit

Een gazon vol leven heeft diverse voordelen.

 

  • Je hoeft minder tijd te besteden aan maaien
  • De kosten voor beregening en kunstmest van het gazon worden bespaard
  • De tuin is aantrekkelijker voor insecten als bijen en vlinders, maar daarnaast ook voor vogels
  • Meer lucht en leven is natuurlijk goed voor het milieu

Meer weten?

Grastotaal kan je een vrijblijvend advies geven over hoe wij het beste biodiversiteit kunnen aanbrengen. Wij werken in Gelderland, Utrecht, Noord Brabant, Noord-Holland, Flevoland  en zaaien vanaf 500 m2, daarnaast zaaien wij ook in de andere provincies gras. Kijk voor meer informatie op onze website. Of neem direct contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Biodiversiteit door Grastotaal!

Grastotaal_gras zaaien weiland Lienden