fbpx

Gras beluchten in Utrecht

Wil je jouw gazon beluchten in Utrecht? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Grastotaal is dé totaalaanbieder voor het gazon. Je gazon beluchten is van groot belang als je een mooi groen gazon wilt behouden. Bij het gazon beluchten worden er kleine gaatjes in de bodem geprikt, waardoor er onder andere meer lucht en water in de grond wordt binnen gelaten. Hierdoor kunnen de wortels het water en de voedingsstoffen beter op nemen.

 

Vanzelfsprekend beluchten wij gras door de hele provincie Utrecht. Wij werken naast Utrecht ook in gemeenten als:

 • Amersfoort
 • Utrecht
 • Veenendaal
 • Rhenen
 • Zeist
 • Houten
 • Nieuwegein
 • Renswoude
 • Woudenberg
 • Utrechtse Heuvelrug
 • Woerden

Daarnaast zijn wij werkzaam in provincies als Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland en Noord-Holland en onderhouden wij gazons door heel Nederland vanaf 500 m2. Neem contact op voor meer informatie over de locaties van onze werkzaamheden.

Neem contact op

Het belang van beluchten

Door het gazon te beluchten komt er lucht bij de wortels, waardoor het gazon aansterkt. Daarnaast zorgt dit ook voor een juiste afwatering. Het overtollige water kan beter weg zakken en hierdoor blijven er geen plassen op het gazon staan.

 

Wij adviseren het gazon minimaal 1 keer per jaar te beluchten.

 

Wij beluchten gras in de provincie Utrecht en omstreken. Door gebruik te maken van compacte, lichte machines met speciaal profiel, zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk structuur schade aan uw ondergrond of grasmat ontstaat. Met deze machines kunnen we gras beluchten in tuinen vanaf 500 m2. Wij beluchten gras voor particulieren, hoveniers en gemeenten.

Beluchten én verticuteren

Verticuteren in combinatie met beluchten is ook belangrijk. Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan het minstens één keer per jaar te doen.

Verticuteren is het weghalen van een viltlaag die in het gras groeit. Elk gazon krijgt weleens te maken met deze viltlaag. Deze viltlaag bestaat uit mossen en dode grassen. Deze vormen een laag in het gazon en zorgen ervoor dat het gras langzaamaan verstikt. Doordat het gras zo geen water meer kan opnemen en er geen licht meer bij komt sterft het gras langzaamaan af en ontstaan er oneffenheden.

Daarnaast kan het gras dichtslaan door bijvoorbeeld een grasmaaier. Door het dichtslaan krijgen de wortels van de grassprieten geen lucht meer. Dit zorgt ervoor dat het gazon niet gezond en groen wordt. Door het gazon te beluchten zorg je ervoor dat de grassprieten weer voldoende lucht krijgen.

Project beluchten 2019

Vraag een offerte aan

Je tuin beluchten

Om je gazon er mooi en netjes uit te laten zien is het belangrijk om minimaal eens per jaar te verticuteren en beluchten.

Wil je meer informatie of een offerte, neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier.

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van gazon beluchten Utrecht.

-

gazon beluchten Opheusden

Gazon beluchten Utrecht

Gazon beluchten Kootwijkerbroek

-

Gazon beluchten Kootwijkerbroek

Gazon verticuteren en beluchten

In het kort; voor het verticuteren en beluchten van gras of voor gazononderhoud ben je bij Grastotaal aan het juiste adres!

Neem contact op

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze en om projecten te bekijken, klik op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook