fbpx

Beluchten en verticuteren helpen het gazon mooi en sterk te houden! Want voor een mooi gazon is meer nodig dan alleen maaien.

Grastotaal_Verticuteren-Onderhoud

VERTICUTEREN

Verticuteren is:

  • De vilt laag in het gazon verwijderen.
  • Mos en dood gras weghalen.

Grastotaal heeft een verticuteer machine met opvangbak. Deze machine gaat 1 cm diep door de grond en snijd de wortels van de mossen en het onkruid door. Zo sterven de wortels en mossen af. Een vilt laag wordt gevormd door dode grassen en mos. Het gazon verstikt hierdoor, en water, licht en lucht komen niet meer goed bij de bodem. Daardoor gaat de bodem de juiste voedingsstoffen missen. Hierdoor gaat het gazon er ongezond uitzien. Door te verticuteren zorg je ervoor dat er weer genoeg licht, lucht, en water bij de bodem en de grasmat komt.

Om een mooi gazon te houden, dient het gazon minimaal 1x per jaar geverticuteerd te worden.

Grastotaal_ Gras-onderhoud

BELUCHTEN

Regelmatig verticuteren en beluchten helpt het gras mooi en gezond te houden. Door het rijden met maaimachines, door overmatige regenval of als er veel op het gazon wordt gelopen, verdicht een grasmat. Hierdoor krijgen de wortels minder zuurstof. Wortels hebben juist zuurstof nodig om het opnemen van water en voedingsstoffen te bevorderen. Gras heeft naast zonlicht ook zuurstof nodig om een gezonde, frisgroene grasmat te vormen. Door het gazon te beluchten zorgt u ervoor dat de wortels weer lucht krijgen en het gazon aansterkt. Wat ook voorkomt, is dat er in een grasmat of aarde een storende laag zit, dan zakt het water niet op de juiste plaats in het gras, maar loopt het vaak weg naar één plek en vormt er een plas. Door het gazon te beluchten zorgt u voor de juiste afwatering.

MEER INFORMATIE OVER BELUCHTEN?

Grastotaal heeft een verti-drain, deze machine prikt gaatjes in het gazon, zodat er weer lucht bij de wortels komt en bij regen voor de juiste afwatering zorgt! Wilt u meer informatie over beluchten of vraag direct een offerte aan.