fbpx
verticuteren Opheusden

VERTICUTEREN

Verticuteren is;

* de viltlaag in het gazon verwijderen
* mos en dood gras weghalen

Grastotaal heeft een verticuteer machine met opvangbak. Deze machine gaat 1 cm. diep door de grond en snijd de wortels van de mos door, zodat deze afsterven. Een viltlaag wordt gevormd door dode grassen en mos. Het gazon verstikt hierdoor en water, licht en lucht komen niet meer in de bodem.

Verticuteren stimuleert de wortel groei!

Om een mooi gazon te houden, dient het minimaal 1x per jaar geverticuteerd te worden.

gras beluchten

BELUCHTEN

Beluchten en verticuteren helpen het gazon mooie en sterk te houden! Want voor een mooi gazon is meer nodig dan alleen maaien.

Regelmatig beluchten helpt het gras mooi en gezond te houden. Door het rijden met maaimachines en door overmatige regenval of als er veel op het gazon wordt gelopen verdicht een grasmat. Hierdoor krijgen de wortels minder zuurstof en deze hebben lucht nodig om het opnemen van water en voedingsstoffen te bevorderen. Gras heeft naast zonlicht ook zuurstof nodig om een gezonde frisgroene grasmat te vormen. Door het gazon te beluchten zorgt u ervoor dat de wortels weer lucht krijgen en het gazon aansterkt. Wat ook voorkomt, is dat er in een grasmat of aarde een storende laag zit, dan zakt het water ook niet op de juiste plaats in het gras, maar loopt het vaak weg naar één plek en vormt er een plas. Door het gazon te beluchten zorgt u voor de juiste afwatering.

MEER INFORMATIE OVER BELUCHTEN?

Grastotaal heeft een verti-drain, deze machine prikt gaatjes in het gazon, zodat er weer lucht bij de wortels komt en bij regen voor de juiste afwatering zorgt! Wilt u meer informatie over beluchten of vraag direct een offerte aan.