fbpx

Automatische beregening aanleggen

Er zijn de laatste jaren warme zomers in Nederland. De kans op hittegolven is groter en het gras kan hieronder lijden. Om ervoor te zorgen dat oók tijdens hete zomers, het gazon er groen bij ligt, is de juiste beregening belangrijk. Een tuinberegeningssysteem is de ideale manier om jouw gazon mooi te houden zonder er teveel tijd aan te besteden. Het is zo namelijk heel makkelijk om de grasmat in topconditie te houden. Grastotaal is gespecialiseerd in het aanleggen van beregening. Met het juiste systeem zorgen wij ervoor dat het gehele gazon op de juiste manier besproeit wordt.

 

Op zoek naar automatische beregening voor het gazon? Vraag nu een gratis beregeningsplan aan bij Grastotaal.

Gratis Beregeningsplan

Gras beregening in een nieuw gazon

De aanleg van een nieuw gazon is een mooie gelegenheid om beregening in te graven. Een nieuw ingezaaid gazon heeft voldoende water nodig om te ontkiemen en goed te groeien. Door automatische beregening van de grasmat krijgen de zaden de juiste hoeveelheid water om op een goed tempo te kunnen ontkiemen en groeien. Dit zorgt voor goede wortelsysteem. Daarnaast is beregening van de tuin ook van belang, om het gazon in top conditie te houden. De aanleg van een nieuw gazon is dus dé ideale manier om beregening aan te leggen. Bij Grastotaal kunnen wij dit eenvoudig doen. Naast het aanleggen van beregening zaaien wij gazons in.

Gras beregening in een bestaand gazon

Wanneer het gazon uitdroogt door een droge periode of te weinig beregening, zal het gras er geel uit gaan zien en vervolgens afsterven. Voor een goed gazononderhoud moet je met een vaste regelmaat het vochtgehalte van de grond controleren. Door automatische beregening kun je dit overlaten aan het systeem. Naast het aanleggen van beregening, is het in een bestaand gazon ook belangrijk dat de bodem bemest wordt. Dit zorgt ook voor goede kwaliteit van het gras en voorkomt onkruid.

Automatische beregening in een bestaand gazon aanbrengen is ook mogelijk, maar dan moet je er rekening mee houden dat het gazon (licht) beschadigt en deze hersteld moet worden. Een beregeningssysteem aanleggen in een bestaand gazon is belangrijk om uw tuin in top conditie te houden. Een automatisch beregeningssysteem zorgt er bijvoorbeeld voor dat er voldoende water op het juiste tijdstip wordt toegepast. Zo worden de voedingsstoffen goed opgenomen in de bodem. Daarnaast heeft automatische beregening nog meer voordelen zoals;

  • Tijdbesparing
  • Geen slangen door de tuin
  • Gehele tuin wordt besproeid
  • Geen verdroging door automatisering

 

Je kunt het beregeningssysteem zo instellen dat deze het gazon automatisch beregent.

Dit kunnen wij betekenen

Wij beschikken over diverse gereedschappen waarmee wij eenvoudig een beregeningssysteem bij je kunnen aanleggen. Wat betreft de verschillende soorten sproeiers, kunnen wij ook een passend advies geven, gericht op jouw gazon. Wil je een offerte aanvragen of bijvoorbeeld een gratis beregeningsplan, klik dan hierboven op de button.

Op de foto’s hieronder zie je de beregening van gras, aangelegd door Grastotaal.

Beregening aanleggen

Vraag een offerte aan
Grastotaal_Gras-zaaien-gazon
Automatische gras beregening

Tuin beregening en onderhoud

In het kort; voor het aanleggen van gras beregening of het onderhoud van het gazon ben je bij Grastotaal aan het juiste adres.

Neem contact op

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze en om projecten te bekijken, klik op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook