fbpx

Gras en voedselbossen

Gras en voedselbossen, Is dat een goede combinatie?

Als je de juiste gras soorten in een voedselbos heb wel. De juiste grassoort moet namelijk laag blijven en niet (te) veel voeding opnemen uit de bodem. Hierdoor blijven de natuurlijke verhoudingen goed, maar creëer je ook een goede situatie voor het bodemleven. Check hieronder alles over Gras en voedselbossen

 

Gras in voedselbossen is dus wel degelijk handig, maar het kan ook vervelend zijn. Gras is niet handig als je bijvoorbeeld het verkeerde soort heb en dus extreem hoog gras krijg. Hierdoor belemmer je het leven in de voedselbossen, ook is het handig als je de juiste grassen heb op basis van voeding. Dit is dus een punt om in de gaten te houden.

 

In het kort; gras in voedselbossen verbetert de biodiversiteit, maar je heb dan wel de juiste soorten gras nodig. Grastotaal kan jou dit uit handen nemen.

Neem contact op

De voordelen van biodiversiteit

Gras in voedselbossen heeft bijvoorbeeld deze voordelen:

 

  • De tuin is aantrekkelijker voor insecten zoals bijen en vlinders, maar daarnaast ook voor vogels
  • Meer lucht en leven is natuurlijk goed voor het milieu

Meer weten?

Grastotaal kan je een vrijblijvend advies geven over hoe je het beste biodiversiteit kunt aanbrengen. Wij zaaien gras al vanaf 500 m², daarnaast verkopen wij ook grasgerelateerde producten in onze webwinkel. Kijk voor meer informatie op onze website. Of neem direct contact op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Biodiversiteit door Grastotaal

-

Grastotaal_gras zaaien weiland Lienden

-

-

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Grastotaal is de partij voor jou als het gaat over gras. Wij leveren: Diensten, producten & kennis. dit doen wij aan: particulieren, bedrijven & gemeenten.

Denk bij diensten aan het compleet uit handen nemen van alles rondom gras.
Bijvoorbeeld:

Wij doen dit maar ook nog veel meer.

 

Ook verkopen wij onze top-producten in onze webshop, neem hier ook eens een kijkje

 

 

Heb je alleen kennis nodig? Neem gerust contact met ons op!