fbpx

Gras (laten) bezanden; hoe en wanneer doe je dit? Wij vertellen je er meer over op deze pagina.

Een grasmat laat je bezanden wanneer de grondt te zwaar is (kleigrond). In dit kopje vertel ik je hoe wij dit doen. Grastotaal heeft een speciale bezanding wagen, deze strooit doormiddel van een borstel en transportband een extreem dunne laag zand over de graszode heen. De wagen en trekker zijn met gazonbanden uitgerust, hierdoor beperken wij ook bij natte omstandigheden schade aan de grasmat.

Werkwijze bezanden

De werkwijze bij het bezanden van gazons is verschillend. Meestal beginnen wij met het bezanden van het gazon, wij strooien een dunne laag zand uit over het perceel. Wanneer dit is gebeurd gaan wij de grasmat Vertidrainen, oftewel beluchten. Met een speciale machine prikken wij gaten in de grasmat, hierdoor doorbreken wij de storende laag en zorgen wij dat het zand in de grond kan komen. Lees hier meer over Vertidrainen.

Wat voor een zand wordt er gebruikt?

Om het effect van de werkzaamheden optimaal te maken wordt er ook speciaal zand gebruikt voor het laten bezanden van de grasmat. Wij gebruiken vaak speciaal dress zand, ook dit zand is in verschillende soorten te verkrijgen. Benieuwd wat er bij jouw situatie past? Vraag het ons!

In het kort

Dus nog even in het kort; het bezanden van een gazon is noodzakelijk voor een mooi gazon, vooral wanneer er een lage waterdoorlaatbaarheid is. Soms is het vertidrainen van een gazon al voldoende, wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing!

Gras laten bezanden

-

Bezandmachine van Grastotaal wordt gevuld

Bezandingswagen in actie

Grastotaal aan het bezanden in Lienden

-

Beluchten door Grastotaal

Handige Links

Wil je meer weten over onze producten, diensten en kennis? klik dan op onderstaande links.

Contact informatie

A: Tielsestraat 5,
4043 JP Opheusden

T: 0488-442411

M: Info@grastotaal.nl

Referenties

Benieuwd naar ons prachtige werk? Neem eens kijkje op onze projecten pagina.

Social media

Volg ons ook op social media!