fbpx

Tuin laten onderhouden? Dit is wat u moet weten

Een tuin laten onderhouden is de uitkomst voor een groen, strak gazon. Grastotaal onderhoudt gazons in meerdere stappen, passend bij de grasmat. Deze stappen zorger ervoor dat de grasmat gezond, sterk en groen is. Als u deze stappen in één keer goed aanpakt, heeft u lange tijd plezier van een strak gazon. Een gazon dat groener is dan die van de buren. Wij werken met echt graszaad in plaats van graszoden. Hierdoor zaaien wij het juiste graszaad in uw gazon. Er zijn namelijk veel soorten. Denk aan een gazon waar dagelijks op gevoetbald wordt, of een gazon dat minder vaak gemaaid moet worden. Grastotaal denkt mee met het totaalplaatje.

 

Een gazon laten onderhouden en weer mooi groen en sterk maken, kan door middel van de volgende werkzaamheden;

Een tuin onderhouden doe je zo

Verticuteren

Verticuteren is het weghalen van een viltlaag die in het gazon groeit. Een viltlaag bestaat uit mossen en dode grassen. Deze vormen een laag in het gazon, waardoor het gras langzaamaan verstikt. Hierdoor kan het gras geen water meer opnemen, komt er geen licht en lucht meer bij en sterft het gras. Daarom is verticuteren van groot belang om een gazon mooi en gezond te houden.

 

Beluchten

Bij het beluchten van een gazon worden er kleine gaatjes in de bodem geprikt, waardoor er meer lucht en water in de grond word binnen gelaten. Hierdoor kunnen de wortels het water en de voedingsstoffen beter op nemen. Door het gazon te beluchten komt er lucht bij de wortels, waardoor het gazon aansterkt. Ook zorgt dit voor een juiste afwatering. Het overtollige water kan beter weg zakken en er blijven geen plassen op het gazon staan. Wij adviseren het gazon minimaal 1 keer per jaar te verticuteren en beluchten.

 

Doorzaaien

Doorzaaien is het zaaien van graszaad in een bestaand gazon. Vaak ontstaan er na een periode, kale plekken in het gras, deze komen meestal door ziekte, droogte, vorst, voedingstekort en na het verticuteren. Door middel van doorzaaien kunnen we deze kale plekken weer herstellen. En er weer een sterke grasmat van maken. Doorzaaien is een vorm van onderhoud die veelal plaats vindt van voorjaar tot najaar.

 

Bemesten

Elk gazon heeft onderhoud en goede voedingstoffen nodig. Zonder voeding verslechterd de bodem en daarmee de groei van het gras. De meststoffen zorgen ervoor dat het gras dikker wordt en de groei wordt bevordert. Hierdoor wordt de grasmat voller en daardoor de groei van wortelvorming gestimuleerd. Ook zorgen de meststoffen ervoor dat onkruid en ziekten in het gazon minder kans krijgen. Ons advies is om een gazon minimaal 2 keer per jaar te bemesten.

 

Onkruidbestrijding

In iedere grasmat groeit mos en verschillende soorten onkruiden. Door het gazon regelmatig te maaien krijgen de mossen en onkruiden minder kans. Ook bemesting, verticuteren en beluchten helpen de groei van het onkruid tegen te gaan. Helaas kan het niet voorkomen worden dat er onkruiden in uw gazon groeien. Grastotaal kan deze wel voor u bestrijden. Vaak is 2x per jaar voldoende om een gezond gazon te behouden.

 

Bekijk onze gazonkalender om te zien wat u jaarlijks aan uw gazon kunt laten doen. Wilt u meer informatie of een offerte, klik dan op de button.

Neem contact op
Vraag een offerte aan

De juiste werkwijze zorgt voor het beste resultaat

Op de foto’s hieronder ziet u het eindresultaat van een tuin laten onderhouden door Grastotaal.

Gras laten zaaien-Lienden_Grastotaal
Grastotaal - Gras zaaien - Lienden
Grastotaal gras zaaien Wageningen

Tuin laten onderhouden

In het kort; voor tuinonderhoud bent u bij Grastotaal aan het juiste adres.

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze van gras zaaien en projecten te bekijken, klikt u op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook