fbpx

Gras verticuteren in Wijchen? Laat uw gras verticuteren door Grastotaal!

Bij Grastotaal kunt u terecht voor al het onderhoud van uw gazon. Grastotaal is werkzaam in de gemeente Wijchen en omgeving. Tijdens het verticuteren van het gazon maken wij gebruik van compacte, lichte machines met speciaal profiel. Hierdoor zorgen wij dat er zo min mogelijk schade ontstaat aan uw ondergrond of grasmat. Met deze machines kunnen we zowel in grote als kleine tuinen gras verticuteren. Wij verticuteren gras voor particulieren, hoveniers en gemeenten.

 

Wij werken naast Wijchen in gemeenten als:

  • Druten
  • Maasbommel
  • Oss
  • Beneden-Leeuwen
  • Tiel
  • Horssen
  • Batenburg
  • Hernen
  • Appeltern
  • Nijmegen

Vanzelfsprekend verticuteren wij gras door de hele provincie Gelderland. Daarnaast zijn wij werkzaam in provincies als Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht en onderhouden wij gazons door heel Nederland. Neem contact op voor meer informatie over de locaties van onze werkzaamheden!

Neem contact op

Het belang van verticuteren

Verticuteren is iets dat van groot belang is als je een mooi groen gazon wilt behouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan het minstens één keer per jaar te doen.

Verticuteren is het weghalen van een viltlaag die in het gras groeit. Elk gazon krijgt weleens te maken met deze viltlaag. Deze viltlaag bestaat uit mossen en dode grassen. Deze vormen een laag in het gazon en zorgen ervoor dat het gras langzaamaan verstikt. Doordat het gras zo geen water meer kan opnemen en er geen licht meer bij komt sterft het gras langzaamaan af en ontstaan er oneffenheden.

Daarnaast kan het gras dichtslaan door bijvoorbeeld een grasmaaier. Door het dichtslaan krijgen de wortels van de grassprieten geen lucht meer. Dit zorgt ervoor dat het gazon niet gezond en groen wordt. Door het gazon te beluchten zorg je ervoor dat de grassprieten weer voldoende lucht krijgen.

Onze werkwijze

Door het gras te verticuteren halen wij het mos en ondergrondse wortels uit de grasmat. Met deze bewerking beschadigd u ook de graswortels waardoor het gras ook vermeerderd en aansterkt. Door te beluchten komt er lucht bij de wortels waar u gazon van aansterkt. Tevens zorgt u hierdoor voor een juiste afwatering.

Gras verticuteren

Project verticuteren 2018

Vraag een offerte aan

Uw gazon verticuteren

Om uw gazon er mooi en netjes uit te laten zien is het belangrijk om minimaal eens per jaar te verticuteren en beluchten.

Wilt u meer informatie of een offerte, klik dan hierboven op de button.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier.

Op de foto’s hieronder ziet u de werkwijze van gras zaaien door Grastotaal.

verticuteren Opheusden
gazon beluchten Opheusden
Onderhoud voor hoveniers

Gazon verticuteren en beluchten

In het kort; voor het verticuteren en beluchten van uw gras of voor gazononderhoud bent u bij Grastotaal aan het juiste adres!

Neem contact op

Contactinformatie

Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden
0488-442411
info@grastotaal.nl

Referenties

Om een indruk te krijgen van onze werkwijze van gras zaaien en projecten te bekijken, klikt u op onderstaande button.

Bekijk ons werk

Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van onze recente projecten en alle ontwikkelingen rondom Grastotaal?

Volg ons op Facebook