fbpx

Hoe zaai je een mooi gazon in

Hoe zaai je een mooi gazon in? Dat is een goede vraag, Grastotaal.nl help jou met het creëren van de perfecte grasmat.

 

 

Wie zijn wij?

Grastotaal is onderdeel van Loonbedrijf van Kleef, wij hebben een klein en hecht team van vak- mannen en vrouwen. Wij zijn van Maart tot ongeveer Ocktober druk bezig met mensen gelukig maken met een mooi gazon, speelveld of weide. Wij zijn De Specialisten op het gebied van gras, dit komt doordat wij korte banden hebben met onze collega’s en leveranciers.  Wij hopen jou meer te vertellen over gras op deze website, Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen voor vrijblijvend advies of voor een offerte. Krijg op deze pagina andwoordt op jouw vraag: ”Hoe zaai je een mooi gazon in”

Stappenplan

Doormiddel van een stappenplan hopen wij jou meer te vertellen over het creëren van een perfect grasmat. Het zal dus niet alleen over het zaaien gaan maar ook over de voorbereiding en we vertellen ook het e.e.a. over wat je na het zaaien moet doen.

Stap 1 ( de voorbereiding)

Het inzaaien van gras is niet zo moeilijk, het goed inzaaien van gras is echter wat lastiger. Tijdens het voorbereiden van de zaaiwerkzaamheden moet je letten op het volgende:

  • Heb je de benodigde Producten in huis?
  • Heb je de benodigde kennis in huis?
  • Ga je niet 0-6 weken na de zaaiwerkzaamheden op vakantie?
  • Heb je een Grasmaaier om het gras te maaien?
  • Heb je de middelen om het gras (wanneer nodig) te beregenen?

Wanneer je aan bovenstaande voldoe kan je naar stap 2.

Stap 2 ( de grondbewerking)

Als je stap 1 heb afgerond is het tijd om met de grondbwerking te beginnen. Als je nog een bestaande grasmat of onkruid heb is het handig om dit eerst onder te vrezen of af te plaggen. Als je de mogelijkheid heb is de grasmat afplaggen beter. als dit is gedaan dan kan je gaan kijken of jouw grond niveau goed is, is dit niet het geval dan is het handig om grond aan te voeren.

 

Dit gedaan hebbende kan je de grond door vrezen of met de hand los spitten, dit ongeveer 10-20 cm diep. Hierdoor zorg je dat de laag waarin het gras wortelt overal de zelfde structuur heeft. Ook werk je eventuele takken of blaadjes weg. Dit is goed voor de bodem. Als de grond gevreesd is is het tijd om de grond te gaan egaliseren, Hierdoor krijg je een mooi vlak perceel, dit is handig tijdens het maaien maar het ziet er natuurlijk ook erg mooi uit.
Op naar stap 3

Stap 3 (bemesten)

Als je stap 2 heb afgerond is het tijd voor de Bemesting van het perceel, Bemesting is erg belangrijk voor een goed gazon, 99 % van alle gazons heeft niet de perfecte waardes om de juiste grasmat te krijgen. Juist als het graszaad moet gaan ontkiemen en wortelen is het handig om een basis meststof gestooid te hebben. Hierdoor groeit de mat sneller dicht en is er minder kans op:

  • Vertrapping van de grasplantjes (betreding)
  • uitdroging van de grond (droogte)
  • Blootstelling van wortels (regen)
  • & De belangrijkste onkruid

Juist voor het laatste punt is het belangrijk, als jouw grasmat sneller is dichtgegroeid betekend het dat er minder plek is voor onkruid om te ontkiemen, hierdoor heb je stukken minder onkruid in je gazon, in tegenstelling tot jouw buurman.

 

Het aanbrengen van een meststof werkt het beste (tijdens de aanleg van het gazon) door de meststof gelijkmatig te verdelen (dit is een lastig klusje). Als de meststof is uitgestrooid kan je de meststof in harken. Dit doe je door de bovenste laag van de grond los te harken , tijdens dit proces beland (het grootste gedeelte van) de meststof in de grond. in de grond is de beste plek voor de meststof, het kan hierdoor sneller oplossen en opgenomen worden door de (gras)plantjes.
Op naar stap 4!

Stap 4 (Inzaaien)

Als stap 3 succesvol is afgerond kunnen we door naar stap 4 het inzaaien ven het perceel. Als u het juiste graszaad heeft gekocht kunt u dit op de losgeharkte grond strooien let op! doe dit gelijk matig en niet te veel. Wanneer er te veel zaad op 1 plek wordt gestrooid zal alleen het snelle zaad (dat ook minder sterk is) opkomen, hierdoor krijgt u in de loop der jaren een lelijke grasmat.

Als het zaad is uitgestrooid kan het worden ingeharkt en aangerold.
Op naar stap 5

Stap 5 (nazorg)

Als het zaaien klaar is kunt u beginnen te genieten, belangrijk is wel dat het ontkiemende gras op zijn tijd wel beregent wordt. Voor meer informatie over de nazorg kunt u op de knop hieronder klikken. Ook kunt u direct contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies van de expert.

Hoe zaai je gras?

Handige Links

wil je meer weten over onze producten, diensten en kennis? klik dan op onderstaande links.

Contact informatie

A: Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden

T: 0488-442411

M: Info@grastotaal.nl

Referenties

Benieuwd naar ons prachtige werk? Neem eens kijkje op onze projecten pagina.

Social media

Volg ons ook op social media!