fbpx

Hoe zaai je gras?

Hoe onderhou je gras? Dat is een goede vraag, Grastotaal.nl help jou met het creëren van de perfecte grasmat.

 

 

Wie zijn wij?

Grastotaal is onderdeel van Loonbedrijf van Kleef, wij hebben een klein en hecht team van vak- mannen en vrouwen. De mensen van Grastotaal zijn van maart tot ongeveer ocktober druk bezig met mensen gelukig maken met een mooi gazon, speelveld of weide. Wij zijn De Specialisten op het gebied van gras, dit komt doordat wij korte banden hebben met onze collega’s en leveranciers.  Wij hopen jou meer te vertellen over gras op deze website, Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen voor vrijblijvend advies of voor een offerte.
Lees op deze pagina meer over: ”Hoe onderhou je gras”.

Stappenplan

Doormiddel van een stappenplan hopen wij jou meer te vertellen over het creëren van een perfect grasmat. Het gaat hierbij vooral over het opknappen van een grasmat. Als je meer wil weten over het reguliere onderhoud dan zijn de volgende stappen belangrijk:

Stap 1 ( de voorbereiding)

Het onderhoud van de grasmat begint bij het maken van een frisse start, hiervoor gaan we eerst kijken wat er nodig is om jouw grasmat weer mooi te maken, dit kan je het beste met een specialist doen. Als je een stappenplan heb gecreërd met een specialist kan je naar stap 2.

Stap 2 (onkruid bestrijding)

Veel gazons hebben last van onkruid, de jouwe niet? Dan kan je naar stap 4. De onkruid bestrijding kan op veel manieren, hier onder zullen wij een paar voorbeelden weergeven:

  • Kort Maaien, sommige onkruiden kunnen slecht tegen kort maaien.
  • Laten overgroeien door de grasmat, het kan dat de grasmat zo sterk is dat het onkruid geen voeding meer krijgt en hierdoor afsterft.
  • Chemische onkruid bestrijding, dit is de meest efectieve manier.
  • Verticuteren, dit is de meest populaire manier.

Wij gaan vooral het Verticuteren uitleggen, wil je meer weten over een andere manier? Neem dan contact met ons op.

 

Verticuteren

Als je jouw gazon ga verticuteren dan snij en hak je het onkruid eigenlijk kapot, dit komt doordat de messen van het verticuteer apparaat snel door de grasmat heen hakken. De onkruid planten zijn vaak breed, gras is erg dun, hierdoor heeft dit weinig efect op de grasplant en veel effect op het onkruid.

Het beste kan je als je veel onkruid in het gazon heb 3 keer verticuteren, 1 x horizontaal, 1 x verticaal en 1 x diagonaal. hierdoor raak je veel onkruid kwijt. Dit doe je allemaal in 1 verticuteer beurt. Op naar stap 3

Stap 3 (inzaaien & bemesten)

Als je heb geverticuteerd of als dit niet nodig is dan kan je gaan bemesten en zaaien, Hierbij is het belangrijk dat je de juiste meststoffen en graszaden heb, neem hiervoor contact op met een specialist. Wanneer je over de bovenstaande materialen beschikt kun je gaan zaaien. Maar eerst is het belangrijk dan je de grond goed los hark, dit zodat het graszaad in de grond beland en niet op de grond.

 

Wanneer de grond los is kan je gelijkmatig het graszaad verdelen, hierna kan je de meststof ook aanbrengen. Het is bij het aanbrengen van deze materialen belangrijk dat je het over het hele gras doe en niet alleen op de kale plekken, dit zodat je een mooie grasmat krijg zonder kleurverschillen. hierna is het belangrijk dat je het gras genoeg water geeft op zijn tijd, heb je hier vragen over? Neem dan gewoon contact met ons op, wij helpen jou graag verder! Op naar stap 4.

Stap 4 (nazorg)

Als stap 3 succesvol is afgerond kunnen we door naar stap 4 de nazorg, je zal zien dat het gras hard opknapt na ongeveer 3 weken, dit is per tijd van het jaar verschillend. wanneer de grasmat is opgeknapt is het handig om samen met een expert een bemestingplan te maken, dit zodat jouw grasmat op zijn tijd bemesting krijgt. Ook is het handig om een expert te vragen om maai advies, dit bijvoorbeeld zodat je niet te hoog en niet te laag maai.

Stap 5 (andere werkwijze's)

Het kan dat jouw situatie om een andere werkwijze vraagt, dit is ook mogelijk, hierbij komen  meestal echter speciale machines bij kijken, grastotaal beschikt hierover. Neem gerust contact op met ons voor advies en het beste resultaat.

Hoe onderhou je gras?

Handige Links

wil je meer weten over onze producten, diensten en kennis? klik dan op onderstaande links.

Contact informatie

A: Tielsestraat 5
4043 JP Opheusden

T: 0488-442411

M: Info@grastotaal.nl

Referenties

Benieuwd naar ons prachtige werk? Neem eens kijkje op onze projecten pagina.

Social media

Volg ons ook op social media!